چگونه جزوه طراحی داخلی مرجع داشته باشیم؟ +ترفندها
ایجاد یک جزوه طراحی داخلی مرجع
زمانی که پا به عرصه یادگیری طراحی داخلی میگذاریم، از منابع متفاوتی جهت آموزش استفاده میکنیم. در دوره های طراحی داخلی شرکت میکنیم، پروژه های طراحی داخلی را بررسی میکنیم، کتاب و مقاله میخوانیم و… . گاه آموزش هایی که میبینیم را در قالب یک جزوه طراحی داخلی ثبت میکنیم و گاه به ذهنمان برای ثبت آموخته ها اعتماد میکنیم. نتیجه، مجموعه ای از اطلاعات میشود که یا در جزوه های متفاوتمان پراکنده است و یا در ذهنمان به فراموشی سپرده میشود. اما چاره چیست؟ چگونه میتوانیم یک جزوه طراحی داخلی مرجع داشته باشیم که در مواقع نیاز به آن رجوع کنیم؟
مراحل ایجاد جزوه طراحی داخلی مرجع
گام 1: بجای آنکه برای هرآموزشی که در زمینه طراحی داخلی میبینید یک جزوه مجزا داشته باشید، یک جزوه واحد برای خود درنظر بگیرید.
گام 2: جزوه خود را براساس موضوعات اصلی در طراحی داخلی تقسیم بندی کنید.
بطور مثال یک بخش را به اصول و مبانی طراحی داخلی اختصاص دهید، یک بخش را به سبک ها و…
گام 3: هر آموزشی که میبینید، مطالبش را در بخش مربوطه در جزوه تان وارد کنید.
بطور مثال وقتی در یک دوره طراحی و دکوراسیون داخلی شرکت کردید، مطالبی که در رابطه با سبک ها یاد گرفتید را در بخش سبک های طراحی داخلی در جزوه تان بنویسید. اگر کتابی در رابطه با سبک ها خواندید، مطالبش را در ادامه ی مطالب دوره ی قبلی در بخش سبک ها وارد کنید.
به این صورت یک دسته بندی موضوعی از تمام مطالبی که در زمینه طراحی داخلی یاد میگیرید خواهید داشت. درواقع یک جزوه طراحی داخلی مرجع دارید که هر زمان به اطلاعات مشخصی نیاز پیدا کنید، مستقیما به همان بخش در جزوه تان رجوع میکنید و به تمام آموخته هایتان بصورت یکجا دسترسی دارید. این کار ذهن شمارا از پراکندگی مطالب نجات میدهد و به آن نظم می بخشد. همچنین دیگر لازم نیست برای پیدا کردن یک مطلب مشخص، زمان زیادی را در جزوه های متعدد تلف کنید.
2 راه حل برای گسترش پذیری جزوه های طراحی داخلی
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چطور جزوه های طراحی داخلی مان همواره قابلیت اضافه کردن مطالب جدید را داشته باشند و مجبور نباشیم سراغ جزوه دوم و سوم و… برویم؟
در اینجا 2 راه حل برایتان داریم.
راه1: از دفاتری استفاده کنید که قابلیت اضافه کردن برگه کاعذ را دارند. در اینصورت هرگاه در بخشی از جزوه تان با کمبود فضا مواجه شدید، میتوانید با اضافه کردن برگه های جدید، جزوه طراحی داخلی تان را گسترش دهید.
راه2: ابتدا مطالبی که می آموزید را در یک چرکنویس یادداشت کنید سپس آن هارا به یک برنامه در سیستمتان مثل word یا powerpoint یا… منتقل کنید.
ما به 6 دلیل استفاده از راه دوم را به شما پیشنهاد میکنیم:
- دسترسی به فضای نامحدود برای گسترش جزوه
- قابلیت جست و جوی یک کلمه مشخص در این برنامه ها
- امکان اضافه کردن تصاویر به جزوه
- قابلیت قرار دادن لینک برای ارجاع به یک سایت
- امکان کپی کردن متن از سایت یا کتاب دیجیتال و انتقال به جزوه
- امکان ویرایش جزوه بدون ایجاد خط خوردگی
نکات جزوه نویسی اصولی
- مختصر و مفید بنویسید.
برای یک دوره آموزشی طراحی داخلی 200 صفحه جزوه نوشتید؟ شما نویسنده نیستید!
قرار نیست کتاب بنویسید. قرار است مرجعی داشته باشید که در کوتاه ترین زمان به اطلاعات موردنیازتان دسترسی پیدا کنید. لازم نیست جملات مدرس خود یا جملات کتابی که میخوانید را عینا به جزوه طراحی داخلی خود منتقل کنید. کوتاه و مختصر بنویسید. همواره از خود بپرسید چطور میتوانم این مطالب را در عین انتقال مفهوم، در مختصرترین حالت ممکن یادداشت کنم.
- به تصویر بکشید.
گاهی کشیدن یک شکل هرچند ابتدایی میتواند مفهوم چندین جمله را منتقل کند. همچنین دیدنی ها بهتر در ذهن ماندگار میشوند. پس جزوه طراحی داخلی خود را تنها با جملات پر نکنید.
- برای هر تیتر از یک رنگ استفاده کنید.
تمام تیترهای اصلی دارای یک رنگ باشند. برای تمام تیترهای فرعی از رنگی متفاوت از تیتر اصلی استفاده کنید. در رابطه با تیترهای زیرمجموعه آن ها نیز به همین صورت پیش بروید. این کار باعث میشود مطالب در ذهنتان بهتر دسته بندی شوند و عنوان ها بهتر در ذهنتان باقی بمانند.
اگر هنرجوی دوره های ما بوده باشید، میبینید که این موارد در تمام جزوه های تدریس ما رعایت شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.